Cambodjaaaaaaaaa!
Door: camping hooltje
Blijf op de hoogte en volg Geoffrey
06 Oktober 2007 | Cambodja, Khett Siem Reab
Na het schrijven van men bericht in Pakse ben ik de volgende ochtend samen met 2 Duitsers vanuit Pakse vertrokken naar Don Det, 1 van de 4000 eilanden.
In het hoogseizoen heel toeristisch, nu compleet verlaten, 2 man in het guesthouse.
Een heerlijke plaats om enkele dagen uit te rusten!
We hebben een fietske gehuurd en naar het andere eiland gereden, tja gereden, de wegen waren in een nogal verschrikkelijke staat...
Op dat eiland een Duitser ontmoet die een guesthouse gaat openen en samen per boot op de Mekong gaan varen en op de terugweg de laatste 2km gezwommen in de Mekong, zalig! Zo warm dat water, echt de moeite, ge moet ni veel zwemmen, ge laat u gewoon meedrijven.
Na 3 dagen vertrokken naar Cambodja.
Er waren die ochtend nog 7 andere rugzaktoeristen die dat van plan waren, dus de helft van de toeristen verliet het eiland...
De grensovergang was nogal hilarisch en we brachten allemaal de nacht door in een dorpke aan de Mekong, Kratie.
Laos en Cambodja verschillen nogal, in Laos zijn de straten proper, hier is alles nogal ne puinhoop, de mensen zijn hier ook veel losser dan in Laos.
De volgende dag met de bus verder naar Phom Phen, de hoofdstad, samen met nen Hollander een guesthouse genomen aan het meer, heerlijke sfeer daar.
We hebben de Killing Fields, een paleis/museum en nog een museum bezocht, waar ik de naam ben van vergeten.
In de avond gegeten aan de Mekong en samen met een Antwerpenaar nog iets gaan drinken, een nog iets en...
Na 2 dagen Phom Phen zijn we per bus verder gegaan naar Siem Reap, de plaats waar Ankor Wat is.
Vandaag een hele dag de tempels bezocht, en ik moet zeggen, tis verdoeme de moeite!
Morgen nog een dag hier, dan weer terug naar Phom Phen, dan naar de beach en de 13de vanuit Phnon Phen terug naar Kuala Lumpur en verder per boot naar Sumatra (Indonesie).
Dag heeeeee.
09 Oktober 2007 - 18:20
Hallo Geoffrey,:
he geoffrey,ik kan ni meer volgen waar ge juist zijt,ik zal er eens een grootte kaart bijnemen,...ben je ni te moe van die bussen da te nemen?..maar je zult dan wel veel kunnen zien onderweg en dat zal ook wel interessant zijn ..geoffrey hier in belgie is alles idem,vooral het weer!! hele vele groetjes nog van mij (ria) en danny.... -
10 Oktober 2007 - 15:05
Tom Hooltje 2 Haha:
jo geofrey ge hebt het daar precies goe naar u zin he:d geniet er nog maar goe van daar want tzal weer rap gedaan zen he... kgaan zaterdag naar onze rode duivels zien ook al een avontuur op zich weer he!!bent voorzichtig daar en doe da nog goe he:d groetjes tomme